Monday, September 21, 2015

Fahami aku.

 
kau rasa kau faham aku.
tapi sebenarnya tidak.
kau rasa kau cuba untuk faham aku.
tapi sebenarnya tidak.

kau rasa kau boleh terima aku,
seadanya aku,
tapi sebenarnya tidak.

kau kata ,kau ada sentiasa untuk aku
tapi sebenarnya tidak.

 aku hanya perlukan orang yang boleh fahami aku dan terima aku dengan apa adanya.

Wednesday, June 17, 2015

Gila kentang.

Kia Ora! ini dalam bahasa Maori maksudnye hello,ok ;)


Saya terkejut.Bukan kecewa (sikit-sikit ada).Tapi seriously memang terkejut.
Kalau dalam bahasa Iban terkejut tu terkenyit. Terkejut sebab saya cuba fikir

positif se positifnya.Tapi hasil yang mendatang negatif jugak.


Terkejut sebab saya percaya dia akan berubah, saya percaya dia dah matang,

Terkejut sebab saya tak sangka dia sejauh tu. Serius,bukan kisah silam dia
saya kisahkan,tetapi saya tak sangka dia advance dan terlebih advance.

Beb,kau cari kesempurnaan,kau takkan jumpa kesempurnaan.

Beb,kau judge orang beb,orang pun boleh judge kita.

Beb, Harap kau bahagia dunia Akhirat dan

kau jangan muncul depan aku lagi.