Wednesday, June 17, 2015

Gila kentang.

Kia Ora! ini dalam bahasa Maori maksudnye hello,ok ;)


Saya terkejut.Bukan kecewa (sikit-sikit ada).Tapi seriously memang terkejut.
Kalau dalam bahasa Iban terkejut tu terkenyit. Terkejut sebab saya cuba fikir

positif se positifnya.Tapi hasil yang mendatang negatif jugak.


Terkejut sebab saya percaya dia akan berubah, saya percaya dia dah matang,

Terkejut sebab saya tak sangka dia sejauh tu. Serius,bukan kisah silam dia
saya kisahkan,tetapi saya tak sangka dia advance dan terlebih advance.

Beb,kau cari kesempurnaan,kau takkan jumpa kesempurnaan.

Beb,kau judge orang beb,orang pun boleh judge kita.

Beb, Harap kau bahagia dunia Akhirat dan

kau jangan muncul depan aku lagi.

Saturday, June 13, 2015



So far, now it's been my third year of teaching in Borneo.
How time flies and go so fast.
1 July 2013,1 July 2014,coming soon 1 July 2015.
In fact, I'm okay here.
I learned a lot here, especially related to life.
how to be grateful ,how to be independent
know what the meaning of love,rindu and perpisahan.
I learned a lot from the local people here, even we have different customs and culture.
Colleagues here okay and so happy go lucky.

But i very need a transfer to Muar or Melaka.
I have something more important that my parents in the village.